Με λουκέτο κινδυνεύει η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ

Με λουκέτο κινδυνεύει η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ

Αρ. Πρωτ. 16174/11.05.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

 

 Έντονη ανησυχία επικρατεί στην πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα του ΑΠΘ, μετά την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στη μείωση των κονδυλίων που αφορούν στη φοιτητική λέσχη ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. Η λέσχη απασχολεί 150 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 120 απασχολούνται με εργολαβική σχέση. Το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα κονδύλια της λέσχης θα μειωθούν από τα 6 εκατ. ευρώ στα 4,8 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η αδιανόητη και απαράδεκτη απόφαση της αρμόδιας Υπουργού, δημιουργεί δυσλειτουργίες στην εύρυθμη λειτουργία της λέσχης. Ο αριθμός των φοιτητών που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες της είναι αρκετά μεγάλος και πολλοί από αυτούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα της σίτισης. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν, στο όνομα της κρίσης, να περικόπτονται κονδύλια στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή και να οδηγηθεί σε μια λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της φοιτητικής λέσχης, έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των φοιτητών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ;

Απάντηση Υπουργείου